Интернест

Екипа 2014.

Завршена је још једна сезона Интернеста. Фестивал је завршен, познати су победници и све остало. Неки су више очекивали, неки су разочарани, неки обесхрабрени, али то је игра. Кад уђеш у коло правила се знају, а не могу сви победити.

Нејасни су критеријуми по којима се деле награде. За младе људе је важна идеја која се шаље кроз пројекат. Промовисање позитивних идеја је више него потребно данас. Медији се просто утркују да саопште што сензационалнију вест. Ако се тиме прави профит, питам се да ли „обичан, мали“ човек може нешто да учини да не буде „прогутан“?

Ученици су се баш потрудили и радови су били много бољи него прошле године. провејавао је другачији дух у њима. Неки су имали готово продукцијске радове, да ако не знате да су их радили ученици можете да будете у заблуди по питању квалитета и техничких достигнућа.

Ученици Шесте били су више него добри на фестивалу. То је мој скромни сујективни суд и није заснован на чињеници да сам ментор пројекта. Идеја је била да се промовише школа, као наша гимназија, али и институција као таква, место где се учи, проводи време, раде пројекти, одвија друштвени живот ученика. Мислим да су успели. Они ће вероватно то поставити да буде видљиво свима на интернету. Сећаће се ове манифестације једног дана по својој школи. А то је данас сасвим довољно!

Ево како је то на сцени изгледало (2. јун 2014)

 

ТРАНСФОРМИСАЊЕ ШКОЛСКЕ БИБЛИОТЕКЕ У ИНФОТЕКУ
Пројекат Интернест организује Библиотека Плус и сарадњи са Издавачком кућом Клио и другим институцијама и организацијама које подржавају овај пројекат.
Пројекат Интернест можете пратити на адреси
http://www.internest.rs
Шеста београдска гимназија је ушла у овај пројекат школске 2012/2013. године. Пројектом руководе Драгана Мишић, професор историје и Душанка Штуловић, професор руског језика и библиотекар.
Ученици су 2012/13 представили књигу:
Катрин Орел, Средња Европа, Од идеје до историје, Клио, Београд 2012, 360.

Школске 2013/14. Интернест тим представља књигу Маје Вукадиновић „Звезде супермаркет културе“ у издању Издавачке куће Клио.

Овај пројекат можете пратити на адреси
www.internest.vigimnazija.edu.rs
Ученици Шесте београдске гимназије желе вам добродошлицу на овом пројекту!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s