НЕМОЈТЕ О НАМА БЕЗ НАС

Србија је по броју интерно расељених и избеглих лица, као и ових година, прва држава у Европи. Светски дан избеглица обележава се 20. јуна сваке године и то је прилика да се евоцирају успомене, људи окупе, емотивно се сете завичаја и уз дружење достојанствено причају о својим проблемима.

Удружење ЗАВИЧАЈ  је одржало Академију поводом Дана избеглица у МЗ Липов лад на Звездари. Том приликом одржан је уметнички програм који је пробудио сећања на колоне избеглих Срба у протеклим ратовима и страдања на простору Косова и Метохије. Протекло време оставило је пуно болних рана, а сећање на изгубљени завичај пробудило емоције.

Питање избеглих и расељених је данас светско питање. За оне који су то проживели болна успомена која се не заборавља. Са овог скупа на коме је учествовало више удружења послата је порука која је наслов овог поста. То је њихов допринос овом светском питању на локалном нивоу.

Jun 2015. 331 unnamed (1)   unnamed DSC05722 DSC05728 https://www.youtube.com/embed/5-iPmcx7td8„>DSC05735 DSC05734 DSC05730

https://www.youtube.com/embed/0QjXoNV9Rtw„>

https://www.youtube.com/embed/ZIXzLTKt2gE„>

https://www.youtube.com/embed/5-iPmcx7td8„>

Оставите коментар

Објављено под Uncategorized

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s